Tempocol gebruiken

Tempocol is het enige geregistreerde geneesmiddel met pepermuntolie. Het is zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek, drogist of online. Het gebruik van Tempocol is eenvoudig.

Voor wie is Tempocol geschikt?

Tempocol is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen. Het is ook geschikt voor ouderen. Het is een kruidengeneesmiddel dat bewezen effectief is bij het verlichten van buikpijn, winderigheid en lichte maag-darmkrampen.

Wetenschappelijk aangetoond

Hoewel er al aanwijzingen waren dat pepermuntolie verlichtend werkt bij klachten van het prikkelbare darm syndroom (PDS), hebben onderzoekers van het Maastricht UMC+ dit nu met een wetenschappelijk onderzoek bevestigd. Uit het onderzoek blijkt dat Tempocol inderdaad de klachten van PDS kan verminderen.1 

Op tijd innemen

Tempocol werkt het beste als je het zo’n 30 minuten voor een maaltijd inneemt met een flink glas water. Dan voorkom je oprispingen en de mogelijkheid dat de capsule eventueel al in de maag oplost.

1 tot 6 capsules per dag

Je begint met een dosering van 1 tot 3 capsules per dag. Dat kan verhoogd worden tot maximaal 6 capsules per dag (driemaaldaags 2 capsules). Kinderen tot 12 jaar mogen maximaal 3 capsules per dag, met een startdosering van 1 capsule per dag. Slik de capsules in zijn geheel door, drink daarbij genoeg koud water.

Bijwerkingen

Bij 1 op de 10 gebruikers komen milde bijwerkingen voor, zoals hoofdpijn of wazig zien. Als je last hebt van bijwerkingen, stop dan met het gebruik van Tempocol.

Lees meer in de bijsluiter

Neem voor het gebruiken van Tempocol® altijd de bijsluiter door. Hier vind je alle informatie die van belang is bij het gebruik van dit geneesmiddel met pepermuntolie.

 

Tempocol kopen 

Meer over Tempocol

Weerts, Z. Z. R. M., Masclee, A. A. M., Witteman, et al. (2019). Efficacy and Safety of Peppermint Oil in a Randomized Double-blind Trial of Patients With Irritable Bowel Syndrome. Gastroenterology. https://doi.org/10.1053/j.gastro.2019.08.026