Hoe gebruik je Tempocol?

Lees hieronder hoe je Tempocol gebruikt en waar je op moet letten.

Tempocol® is een bewezen geneesmiddel1

  • Tempocol® is het enige geregistreerde geneesmiddel op basis van pepermuntolie. De maagsapresistente coating zorgt ervoor dat het werkt op de plek waar het moet werken: in de darmen.

  • Tempocol bevat 182 milligram pepermuntolie per capsule.

  • Het is officieel geregistreerd als geneesmiddel.

  • Omdat de effectiviteit van pepermuntolie bij klachten die passen bij het prikkelbare darm syndroom bewezen is, zijn capsules met pepermuntolie opgenomen in de vernieuwde NHG-standaard PDS¹²

  • De pepermuntolie in Tempocol® is effectief bij buikpijn, winderigheid en lichte darmkrampen.
  • De capsules hebben een coating die er voor zorgt dat de pepermuntolie niet al in de maag, maar pas in de darmen oplost.
  • Het is wetenschappelijk aangetoond dat Tempocol verschillende significante positieve effecten heeft ten opzichte van placebo.In een studie, uitgevoerd door het Maastricht Universitair Medisch Centrum, werd verlichting van buikpijn, fysiek ongemak (in de buik) en ernst van de klachten bij patiënten met het prikkelbare darm syndroom (PDS) aangetoond¹.

Bekijk hieronder de Tempocol gebruiksinstructies

Vind hier uw dichtsbijzijnde apotheek

Je vindt Tempocol® ook bij de meeste apotheken in het schap.
Vind hier uw dichtstbijzijnde apotheek.

Onze partners

1. Weerts ZZRM, Masclee AAM, Witteman BJM, et al., Efficacy and Safety of Peppermint Oil in a Randomized Double-blind Trial of Patients With Irritable Bowel Syndrome, Gastroenterology. 2020;158(1):123-136, beschikbaar via:  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31470006/

2.https://richtlijnen.nhg.org/standaarden/prikkelbaredarmsyndroom-pds