Pepermuntolie helpt

Over Tempocol

Tempocol is een geregistreerd geneesmiddel voor iedereen die worstelt met klachten veroorzaakt door het prikkelbare darmsyndroom.  Het werkzame bestanddeel in Tempocol is pepermuntolie. Deze natuurlijke olie werkt bewezen tegen klachten als buikpijn, winderigheid en lichte maag-darmkrampen. Klachten die ook voorkomen bij een prikkelbare darm.

Wat is pepermuntolie?

Pepermuntolie wordt gewonnen uit de gedroogde bladeren en stelen van de pepermuntplant. De olie bestaat voor 35-60% uit menthol1. Dit is het belangrijkste bestanddeel van Tempocol. Menthol zorgt voor verlichting van de pijn en het ongemak. Pepermuntolie werkt darmspier-ontspannend en verlicht de pijn.

Hoe werkt Tempocol® pepermuntolie?

De Tempocol-capsules hebben een speciale coating, die niet door het maagzuur wordt afgebroken. Hierdoor komt de pepermuntolie pas vrij in de darmen, waar het vervolgens opgenomen wordt via de darmwanden.

Hoewel pepermuntolie aantoonbaar werkt, is het onduidelijk waarom dat zo is. Het lijkt erop dat pepermuntolie ervoor zorgt dat de zogeheten calciumkanaaltjes in de darmen niet meer geblokkeerd worden, waardoor verkramping van de darmspieren vermindert. Mogelijk bindt de werkzame stof menthol zich aan de receptoren in de darm die pijn veroorzaken. Zo verlicht pepermuntolie dus ook de pijn die de klachten van PDS veroorzaken.2 

Pepermuntolie

Tempocol® is een bewezen geneesmiddel

Tempocol is het enige geregistreerde geneesmiddel met pepermuntolie. De maagsapresistente coating zorgt ervoor dat het werkt op de plek waar het moet werken: in de darmen. 

  • Tempocol bevat 182 milligram pepermuntolie per capsule.
  • Het is officieel geregistreerd als geneesmiddel.
  • De pepermuntolie in Tempocol® is effectief bij buikpijn, winderigheid en lichte maag-darmkrampen.
  • De capsules hebben een coating die er voor zorgt dat de pepermuntolie niet al in de maag, maar pas in de darmen oplost.
  • Het is wetenschappelijk aangetoond dat Tempocol verschillende significante positieve effecten heeft ten opzichte van placebo. In een studie door het Maastricht Universitair Medisch Centrum werd verlichting van buikpijn, fysiek ongemak (in de buik) en ernst van de klachten bij patiënten met het prikkelbare darm syndroom (PDS) aangetoond3.

Direct kopen Tempocol gebruiken

Lees voor gebruik de bijsluiter

1. Wikipedia: pepermuntolie. Geraadpleegd juli 2020, beschikbaar via https://nl.wikipedia.org/wiki/Pepermuntolie
2. Hawthorn M, Ferrante J, Luchowski E et al.The actions of peppermint oil and menthol on calcium channel dependent processes in intestinal, neuronal and cardiac preparations. Aliment Pharmacol Ther. 1988;2(2):101-18. Geraadpleegd juli 2020, beschikbaar via:  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2856502/
3. Weerts ZZRM, Masclee AAM, Witteman BJM, et al. Efficacy and Safety of Peppermint Oil in a Randomized Double-blind Trial of Patients With Irritable Bowel Syndrome. Gastroenterology. 2020;158(1):123-136. Geraadpleegd juli 2020, beschikbaar via:  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31470006/