Winderigheid

We laten allemaal winden. Dat komt omdat je lucht inslikt, er gas wordt gevormd in de darmen en er via het bloed gas wordt afgegeven aan de darmen. Dit darmgas raak je kwijt door het laten van winden, gemiddeld zo’n 10-20 per dag.

 Bij extra gasvorming in de darmen kan winderigheid een heel vervelend probleem worden. Als je last hebt van een prikkelbare darm, kan het ook erg pijnlijk zijn. Daarnaast is het natuurlijk erg gênant, en kun je je erg onzeker voelen in de buurt van anderen. Veel mensen durven het probleem niet met hun huisarts te bespreken en gaan contact met anderen vermijden.

Winderigheid is een van de meest voorkomende klachten van een prikkelbare darm.

Heb je hier al aan gedacht?

Als je last hebt van winderigheid, kun je een aantal dingen doen. Er zijn bijvoorbeeld veel etenswaren die voor extra gasvorming zorgen. Dat is voor iedereen anders, maar bonen, spruiten en uien staan bij veel mensen op het lijstje met boosdoeners.

Stress kan de symptomen van PDS verergeren. Als je last hebt van stress en dat merkt aan je darmen, kun je proberen de stress te verlichten met yoga of meditatie-oefeningen. Het helpt ook als je een regelmatig dag-nachtritme hebt.

Hulp van Tempocol®

Heb je al veel geprobeerd, maar nog geen oplossing gevonden? Dan is Tempocol misschien wel dé oplossing voor jou. De gecoate capsules met pepermuntolie lossen op in de darmen. Daar zorgt het ervoor dat je darmen zich ontspannen, wat er op z’n beurt weer voor zorgt dat de winderigheid afneemt. Zo verlicht je op natuurlijke en effectieve wijze je klachten, zodat je gewoon kunt blijven doen waar je zo van geniet.

Wat houdt je tegen?

Direct kopen