Lichte maag-darmkrampen

Je dikke en dunne darm bevatten heel veel ringvormige spieren. Als deze spieren samentrekken, bewegen ze het voedsel en afvalstoffen door je darmen. Normaal gesproken gaat dit in een bepaald ritme. Dit ritme kan op een aantal manieren verstoord worden, wat vervolgens weer tot vervelende klachten leidt.

Een prikkelbare darm is een van grootste aanstichters van zo’n verstoord ritme. Naast de pijn en het ongemak van de kramp, veroorzaakt het ook constipatie, diarree of een afwisseling tussen beide. Wat bij jou ook het geval is, de kans is groot dat het je behoorlijk beperkt. Het is een groot ongemak, waar je liever niet mee rondloopt. Zeker niet als je op reis bent, maar ook op het werk of tijdens een etentje kan het behoorlijk vervelend zijn.

Oorzaken van maag-darmkrampen

Er zijn veel theorieën over de oorzaak van kramp bij het prikkelbare-darmsyndroom.. Alsof het nog niet vervelend genoeg is…

Misschien heb je een gluten- of lactose-intolerantie, dit kan ook een belangrijke oorzaak zijn van maag-darmkrampen. Net als pittig eten en roken. Stress is een andere factor die vaak genoemd wordt.

Voldoende bewegen, gezond eten en proberen stress tot een minimum te beperken zijn een aantal manieren om de klachten te verminderen.

Natuurlijke verlichting met Tempocol®

Het is klinisch bewezen dat de pepermuntolie in Tempocol in veel gevallen helpt bij het verminderen van lichte maag-darmkrampen als gevolg van PDS. Dat komt omdat de speciale beschermlaag van de capsules ervoor zorgt dat de pepermuntolie pas in de darmen vrijkomt. Daar zorgt het ervoor dat de spieren van de darmen zich ontspannen, en de kramp afneemt of zelfs verdwijnt. Proberen?

Direct kopen