Lichte maag-darmkrampen

Je dikke en dunne darm bevatten heel veel ringvormige spieren. Als deze spieren samentrekken, bewegen ze het voedsel en afvalstoffen door je darmen. Normaal gesproken gaat dit in een bepaald ritme. Dit ritme kan op een aantal manieren verstoord worden, wat vervolgens weer tot klachten kan leiden.

Een prikkelbare darm kan zo’n verstoord ritme veroorzaken, wat je lichte maag-darmkrampen kan geven. Die kramp kan best vervelend zijn. Zeker als je op reis bent, maar ook op het werk of tijdens een etentje.

Oorzaken van maag-darmkrampen

Er zijn veel theorieën over de oorzaak van maag- en darmkrampen. Dat maakt het niet altijd even makkelijk om een oplossing te vinden.

Misschien heb je een gluten- of lactose-intolerantie. Dit kan een belangrijke oorzaak zijn van maag-darmkrampen. Net als pittig eten en roken. Stress is een andere factor die vaak genoemd wordt.

Voldoende bewegen, gezond eten en proberen stress tot een minimum te beperken zijn een aantal manieren om de klachten te verminderen.

Natuurlijke verlichting met Tempocol®

Het is klinisch bewezen dat de pepermuntolie in Tempocol in veel gevallen helpt bij het verminderen van lichte maag-darmkrampen, ook als gevolg van het prikkelbare-darmsyndroom. Dat komt omdat de speciale beschermlaag van de capsules ervoor zorgt dat de pepermuntolie pas in de darmen vrijkomt. Daar zorgt het ervoor dat de spieren van de darmen zich ontspannen, en de kramp vermindert. 

 

Direct kopen Meer over Tempocol