Buikpijn

Ongeveer 3,5 miljoen mensen hebben last van een prikkelbare darm. Een van de meest voorkomende klachten van Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is buikpijn. Maar omdat er in de buik veel organen liggen, is het niet altijd makkelijk om een goede diagnose te stellen bij je klachten.

De buikpijn kan zeurend of stekend zijn. Hierdoor kan het invloed hebben op je dagelijkse leven.

Als je last hebt van de symptomen van een prikkelbare darm, heb je vaak op dezelfde plek buikpijn. De pijn zit meestal in de onderste helft van de buik en wordt beter als je naar het toilet bent geweest. De klachten kunnen ontstaan als je net gegeten hebt. De pijn is meestal stekend, zeurend of geeft een gevoel van kramp.

Lastige diagnose

Buikpijn komt veel voor en heeft veel mogelijke oorzaken. Dat maakt het voor een arts lastig om een goede diagnose te stellen. Er zijn ook geen speciale tests die uitwijzen of je last hebt van PDS. Daarom is het vaak een kwestie van het uitsluiten van andere oorzaken. Denk daarbij aan voedselallergieën zoals lactose-intolerantie of medicijnen tegen een hoge bloeddruk.

Ook kun je verschillende dingen uitproberen om de klachten te verminderen. Misschien drink je te weinig of eet je te weinig vezels?

Tempocol® helpt bij buikpijn

Een andere mogelijkheid, die bij veel mensen met buikpijn helpt, is Tempocol. Tempocol is een geregistreerd geneesmiddel dat bewezen effectief is bij buikpijn. Dat komt door de pepermuntolie en de speciale beschermlaag van de capsules. Door deze coating komt de pepermuntolie pas vrij in de darmen. Daar zorgt het voor ontspanning van de darmspieren en verlicht je buikpijn.

Direct kopen 

Meer over Tempocol